Ο Φροντιστής, του M. W. Craven

Βιβλιολάτρες-Βιβλιοφάγοι διαβάζουν, παρουσιάζουν και σχολιάζουν…

απο Cyclades Open

Παρουσίαση

Είναι Χριστούγεννα κι ένας σίριαλ κίλερ αφήνει ανθρώπινα μέλη παντού στην Κάμπρια. Και κάθε φορά υπάρχει το ίδιο, περίεργο μήνυμα: #ΠΜΚ6

Την έρευνα αναλαμβάνουν ο ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου και η Τίλι Μπράντσο, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με μια υπόθεση όπου τίποτα δε βγάζει νόημα. Για ποιο λόγο κάποια από τα θύματα είχαν αναισθητοποιηθεί ενώ άλλα είχαν έναν φρικτό, αγωνιώδη θάνατο; Γιατί ο μοναδικός τους ύποπτος αρνείται οτιδήποτε εκείνοι μπορούν αδιαμφισβήτητα να αποδείξουν και παραδέχεται πράγματα που ούτε καν τους είχαν περάσει από το νου; Και γιατί πριν από τρία χρόνια όλα τα θύματα είχαν πάρει άδεια από τη δουλειά τους ακριβώς τις ίδιες δύο εβδομάδες;

Όταν μια πράκτορας του FBI έρχεται σε επαφή, τα πράγματα παίρνουν μια ακόμα πιο σκοτεινή τροπή, καθώς εκείνη δεν πιστεύει πως ο Πόου έχει να κάνει με έναν σίριαλ κίλερ, αλλά με κάποιον πολύ, πολύ χειρότερο: έναν άνθρωπο που αυτοαποκαλείται ο Φροντιστής.

Και τίποτα δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο…

Ο Φροντιστής, που διακρίθηκε στη μακρά λίστα για το CWA Gold Dagger του 2021, είναι η τρίτη καθηλωτική υπόθεση του ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου. (Από την έκδοση)

Συγγραφέας: Craven, W. M.
Εκδότης: Εκδόσεις Bell-Harlenic
Έτος έκδοσης: 2021
ISBN: 978-960-5071-547
ΣΕΛ.: 392
Σχήμα: 20 x 13
Μετάφραση: Γιαννίσης Βαγγέλης
Επιμέλεια: Αποστολάκη, Σωτηρία

Το βιβλίο διάβασε η Βίκυ Χατζηκομίτσα

Έπίσης, ένα κλασσικό αστυνομικό βιβλίο.

Είναι το τρίτο της σειράς, με ήρωες, τον ντετέκτιβ Ουάσιγκτον Πόου και την ιδιαίτερη συνεργάτιδα και φοβερή αναλύτρια Τίλι Μπράντσο.

Μου άρεσαν και τα δύο προηγούμενα, μου άρεσε κι αυτό.

“Φεύγει” γρήγορα και έχει φόνους, συνεχή δράση, γρήγορη πλοκή, ανατροπές και ένα…πολύ υπερβολικό τέλος στη σύλληψη του, τουλάχιστον για μένα.

Υπάρχουν και κάποιες, λίγες όμως, φλυαρίες, που είναι αναμενόμενες λόγω του χαρακτήρα της Τίλι που έπρεπε να φανεί.

Μ’ αρέσει αυτό το δίδυμο και περιμένω και άλλη ιστορία τους.

Είναι ένα βιβλίο που χωρίς να είναι σούπερ ντούπερ, διαβάζεται χαλαρά, γρήγορα και έχει όλο το…πακέτο!

Δείτε επίσης