Ο Κύκλος των Κυκλάδων, της Βάσιας Εξάρχου

Μια ταξιδιωτική περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα στα νησιά των Κυκλάδων... Ένας αλλιώτικος οδηγός για όσους θέλουν να γνωρίσουν τα κυκλαδίτικα νησιά και να ανακαλύψουν τα μυστικά τους...

απο Cyclades Open

Ο Φερδινάνδος είναι ένας ερημίτης κάβουρας από τη Σαντορίνη.
Η γοητευτική Κονσολίνα, η φώκια, είναι αποφασισμένη να τον παρασύρει σε μια συναρπαστική περιπέτεια στα νησιά των Κυκλάδων.
Σε κάθε νησί τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις, ανακαλύψεις και γνωριμίες. Ο Κλεόνικος, το κροκοδειλάκι της Μυκόνου, ο Ιερεμίας, το αγριοπερίστερο της Τήνου, ο Ερνέστος, ο γάιδαρος, και η Δανάη, η γάτα, είναι μόνο μερικά από τα πλάσματα που θα συναντήσουν.
Επιπλέον, όμως, αρχίζουν να εμφανίζονται μπροστά τους, από το πουθενά, παράξενα τραπουλόχαρτα και πειρατικοί χάρτες.
Τι μυστήριο…
Ποια έκπληξη τους περιμένει στο τελευταίο νησί της διαδρομής τους;

Η Βάσια Εξάρχου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στην ίδια σχολή, στην κατεύθυνση του μεταπτυχιακού προγράμματος «Σχεδιασμός-Χώρος-Πολιτισμός», μελέτησε τη σχέση αρχιτεκτονικής και κινηματογράφου. Εργάζεται ως αρχιτέκτονας μηχανικός, ενώ έχει συμμετάσχει στη σκηνογραφική επιμέλεια θεατρικών παραστάσεων και κινηματογραφικών ταινιών. Ο κύκλος των Κυκλάδων είναι το πρώτο βιβλίο της για παιδιά. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί ήδη το πρώτο βιβλίο της για ενήλικες, Ο καθρέφτης που καπνίζει (2019). Της αρέσει να κολυμπάει και να διαβάζει βιβλία στις παραλίες των Κυκλάδων. Φωτογραφίζει ασταμάτητα στα νησιά και φτιάχνει ευφάνταστα κολάζ!
Συγγραφέας: Εξάρχου, Βάσια
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2021
ISBN: 978-960-04-5189-4
ΣΕΛ.: 192
Σχήμα: 16,5 x 28,5
Εικονογράφος: Εξάρχου, Βάσια – Δουράμπεης, Δημήτρης – Δαδούκη, Άννυ
Ηλικία: από 8 ετών

Δείτε επίσης