Βιβλία φιλοσοφίας για παιδιά!

απο Cyclades Open

Πώς μπορεί ένα παιδί να κατανοήσει βασικές αρχές της φιλοσοφίας;

Πώς μπορεί να αντιληφθεί έννοιες από το έργο σπουδαίων φιλοσόφων, όπως του Σωκράτη, του Αριστοτέλη ή του Πλάτωνα;

Μέσα από τη σειρά «Μεγάλες ιδέες για μικρούς φιλοσόφους»!

Μια σειρά που παίρνει τα παιδιά από το χέρι τα οδηγεί σε νέες περιπέτειες και σημαντικές ιδέες με τον πιο εύληπτο τρόπο.

Η Αγάπη του Πλάτωνα, η Καλοσύνη του Κομφούκιου, η Ευτυχία του Αριστοτέλη, η Αλήθεια του Σωκράτη, η Φαντασία του Καρτέσιου, η Ισότητα της Σιμόν ντε Μποβουάρ.

Σε αυτή τη σειρά δεν θα βρεις μια σειρά από αποφθέγματα ή αναλύσεις διάφορων δύσκολων εννοιών. Αντιθέτως, τα παιδιά μαθαίνουν την ουσία των θεμελιωδών εννοιών της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και τους τρόπους για να τις εφαρμόσουν στην καθημερινή τους ζωή και στον τρόπο συμπεριφοράς τους με μια διαφορετική προσέγγιση… προσαρμοσμένη για ηλικίες των 5 ετών και άνω.

«Πώς νιώθεις ότι σε αγαπούν;»

Ο Πλάτωνας ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που πίστευε ότι είναι σημαντικό να αγαπάμε τους ανθρώπους για τον εσωτερικό κόσμο τους και όχι για την εξωτερική εμφάνισή τους ή για τα πράγματα που έχουν.

«Τι σημαίνει καλοσύνη;»

Ο Kομφούκιος ήταν ένας Κινέζος φιλόσοφος που πίστευε ότι καλοσύνη σημαίνει να δείχνουμε στους άλλους ότι είναι σημαντικοί.

«Τι με κάνει ευτυχισμένο;», «Πώς μπορώ να δείξω καλοσύνη και αγάπη στον εαυτό μου;», «Πώς μπορώ να ζήσω καλύτερα τη ζωή μου;».

Ο Αριστοτέλης ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που αναζητούσε το νόημα της ζωής και τον τρόπο που μπορούμε να γίνουμε ευτυχισμένοι. Με απλά λόγια τα παιδιά ανακαλύπτουν βασικές αρχές της φιλοσοφίας.

«Ποια είναι η αλήθεια;»

Ο Σωκράτης πίστευε ότι όλες οι ερωτήσεις είναι εκπληκτικές. Εσύ ποιες ερωτήσεις θέλεις να κάνεις; Ιδού μερικές: «Γιατί βρίσκομαι σε αυτόν τον κόσμο;», «Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος;», «Πώς μπορώ να φέρομαι σωστά στους άλλους;».

Ο Σωκράτης ήταν ένας αρχαίος φιλόσοφος που αναζητούσε τη βαθύτερη αλήθεια των πραγμάτων.

«Τι είναι η ισότητα;»

«Τι είναι αυτό που σε κάνει να κλαίς;» και «Τι είναι αυτό που σε κάνει να χαμογελάς;».

Η Σιμόν ντε Μποβουάρ ήταν μια Γαλλίδα φιλόσοφος που πίστευε ότι, αν τα κορίτσια και τα αγόρια μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν και αντιμετωπίζονταν με τον ίδιο τρόπο, θα ήταν πιο ευτυχισμένα.

«Πού μπορεί να φτάσει η φαντασία;»

Φαντασία είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι και σε κάνει μοναδικό. Ο Καρτέσιος περιέγραψε αυτή τη σοφή ιδέα με αυτά τα λόγια:

«Σκέφτομαι, άρα υπάρχω». Χάρη στη φαντασία σου είσαι αυτός που είσαι. Άρα, χάρη στη φαντασία σου υπάρχεις!

Ο Καρτέσιος ήταν ένας Γάλλος μαθηματικός και φιλόσοφος που πίστευε ότι η φαντασία μας εκφράζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αυτό μας κάνει μοναδικούς.


Τιμή κάθε βιβλίου της σειράς: 7,92 € – Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 15 € [από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Διόπτρα]

Εκδόσεις: Διόπτρα
Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα
Εικονογράφηση: Robin Rosenthal
Έκδοση: 2021
Αριθμός σελίδων: 32
Μέγεθος: 180 x 180
Ηλικίες: 5+

Δείτε επίσης