Μ. Φύσσα: Το βάρος μιας δολοφονίας για το υπόλοιπο της ζωής μας

απο Cyclades Open

«Έγκλημα στο έγκλημα» η δράση φασιστικών και ακροδεξιών ομάδων και οργανώσεων «10 χρόνια τώρα», τόνισε η Μάγδα Φύσσα σε παρέμβασή της σε εκδήλωση για την ακροδεξιά απειλή σήμερα, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας.

Η Μάγδα Φύσσα συμμετείχε στην εκδήλωση – συζήτηση για την ακροδεξιά, εκφράζοντας την οργή της για την είσοδο των ακροδεξιών κομμάτων στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι σήκωσαν τον αντιφασιστικό αγώνα στο δικαστήριο και ποια είναι η διαδρομή του κινήματος την τελευταία δεκαετία. Μέχρι και σήμερα, οι «κρατικές» και «αστυνομικές δολοφονίες», «οι γυναικοκτονίες» συνεχίζονται.

«Τι κάνουμε για όλα αυτά; Δέκα χρόνια που δολοφόνησαν τον Παύλο , συνεχίζω και βλέπω παντού δολοφονίες. Τον Ζακ, κρατικές δολοφονίες, αστυνομικές δολοφονίες, γυναικοκτονίες. Είμαι ακόμη πολύ θυμωμένη», είπε.

Και ξεκαθάρισε πόσο θυμωμένη είναι για την υφιστάμενη κατάσταση:

«Ειλικρινά είμαι πάρα πολύ θυμωμένη. Θυμωμένη με όλους μας. Γιατί καλά είναι τα λόγια. Αλλά όταν σου χτυπάει την πόρτα [ο φασισμός] και έχεις μια δολοφονία και την κουβαλάς εφ’όρου ζωής. Και δεν φτάνουν όλα αυτά. Όταν έχεις την απώλεια του παιδιού σου, με τον τρόπο που έγινε. Το τι περνάμε μόνο εμείς το ξέρουμε. Το τι είναι ο ναζισμός».

Ακόμη, η κα Φύσσα απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα των αγώνων. Πιο συγκεκριμένα, κάλεσε σε στήριξη των θυμάτων των αστυνομικών δολοφονιών και των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης