Το Twitter άλλαξε σε X-Ξεκίνησε η μετάβαση στη νέα εποχή

απο Cyclades Open

Χθες ο Elon Musk αποκάλυψε ότι το λογότυπο του Twitter πρόκειται να αλλάξει, καθώς η πασίγνωστη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα μετονομαστεί απλά σε …‘X’ όπως ανέφερε το Unboxholics.com.

Έτσι λοιπόν, αν κάποιος μπει αυτή τη στιγμή στο Twitter.com από το desktop του (ίσως χρειαστεί log-in και log-out) θα αντικρίσει ότι…πέταξε το πουλάκι και πλέον στη θέση του υπάρχει το γράμμα X. Παράλληλα και διάφοροι επίσημοι λογαριασμοί, όπως οι @verified, @TwitterWrite, @Subscriptions, @TwitterBlue και @TwitterCreators έχουν υιοθετήσει το νέο branding, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω

Μιλώντας σχετικά με την αλλαγή, η CEO της εταιρίας, Linda Yaccarino, τόνισε:

Για την ιστορία, πηγή έμπνευσης για το όλο εγχείρημα του επικεφαλής των SpaceX και Tesla φαίνεται πως είναι το κινεζικό WeChat της Tencent, το οποίο είχε ξεκινήσει ως εφαρμογή μηνυμάτων, αλλά εξελίχθηκε σε έναν κανονικό ‘mini-internet’.

Συγκεκριμένα, εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες από την Κίνα χρησιμοποιούν σε καθημερινά βάση το WeChat όχι μόνο ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ως εφαρμογή που μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάποιο κατάστημα, να καλέσουν ταξί ή να παραγγείλουν φαγητό. Αυτό γίνεται μέσα από μια σειρά mini εφαρμογών που είναι απευθείας συνδεδεμένες στο κεντρικό interface του WeChat.

Παράλληλα, το WeChat είναι κολοσσός και στο κομμάτι των πληρωμών και των συναλλαγών. Είναι η δημοφιλέστερη εφαρμογή στην Κίνα όσον αφορά το fintech, επιτρέποντας στους χρήστες να στείλουν ο ένας χρήματα στον άλλο, να πληρώσουν για αγαθά ή υπηρεσίες, ακόμη και να δανειστούν ποσά.

Το WeChat έχει εξελιχθεί σε κανονικό super-app, μιας και έχει και ενότητες ειδήσεων και ψυχαγωγίας, ξεφεύγοντας από τα όρια του social media και συνδυάζοντας οτιδήποτε σχεδόν μπορεί να θέλει κάποιος να κάνει ψηφιακά.

Όπως φαίνεται και το μέλλον του Twitter επιφυλάσσει κάποια αντίστοιχη εξέλιξη.

Πηγή: Unboxholics.com

Δείτε επίσης