Γευστικό ταξίδι στα πιο comfort φαγητά 5 χωρών

απο Cyclades Open

Φορέστε πιτζάμες, χνουδωτές παντόφλες, πάρτε κουβέρτα και ελάτε να κάνουμε νοερά 5 στάσεις στα πιο comfort φαγητά από κουζίνες του εξωτερικού, από αυτά που τρως μια μπουκιά και νιώθεις ότι όλα θα πάνε καλά.

Kartoffelpuffern, Γερμανία

Στον κόσμο των comfort food, η πατάτα θα λέγαμε ότι έχει βασιλική θέση και εμφανίζεται συχνά σε πιάτα που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα όταν τα καταναλώνεις –αρκεί να σκεφτούμε τις τηγανητές πατάτες, τον πουρέ, τις πατάτες οργκρατέν κ.ο.κ. Οι Γερμανοί, ωστόσο, πάνε την πατάτα σε επόμενο επίπεδο με το kartoffelpuffer. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τηγανητό pancake πατάτας με σάλτσα μήλου, στο οποίο πολλοί προσθέτουν και μπέικον.

Mac’n’Cheese, Βόρεια Αμερική

Μπορεί στην Ελλάδα να τιμάμε δεόντως τα μακαρόνια με κιμά της μαμάς και της γιαγιάς, στη Βόρεια Αμερική, όμως, προτιμούν ένα περιποιημένο mac’n’cheese που δεν είναι άλλο από κοφτό ζυμαρικό με κρεμώδη σάλτσα τσένταρ, ψημένο στο φούρνο με κρούστα και άπειρα λιπαρά.

Khichdi, Νότια Ασία και Βρετανία

Από το Δελχί μέχρι το Μπέρμιγχαμ, το συγκεκριμένο πιάτο χαρίζει χαμόγελα σε δύο ηπείρους εδώ και αιώνες. Tο Khichdi είναι ένα απλό πιάτο με ρύζι, φακές και μπαχαρικά, το οποίο είναι από τα πιο θρεπτικά comfort food που θα βρείτε εκεί έξω. Είναι νόστιμο, το προτιμούν πολύ σε ημέρες κρυολογήματος και ξυπνάει μνήμες της μαμάς στους περισσότερους.

Ρύζι κάρυ, Ιαπωνία

Το curry αποτελεί επίσης πρωταγωνιστή σε πολλά comfort πιάτα. Είναι το άρωμά του που παρέχει bonus αρωματοθεραπεία; Κανείς δεν ξέρει. Το σίγουρα είναι, όμως, ότι στην Ασία το λατρεύουν. Στην Ιαπωνία, το ρύζι κάρυ αναφέρεται συχνά και ως εθνικό πιάτο και είναι πάρα πολύ δημοφιλές, τόσο, που κυκλοφορεί στο εμπόριο ως έτοιμο σε μορφή μπλοκ, ώστε οι πιο πολυάσχολοι απλώς να το διαλύσουν σε νερό και να το φάνε.

Koshary, Αίγυπτος

Comfort χωρίς υδατάνθρακες γίνεται; Όχι και πολύ εύκολα, αφού οι υδατάνθρακες είναι αυτοί που μας παρέχουν άμεση ενέργεια. Το Koshary είναι άλλη μια βόμβα υδατανθράκων που στην Αίγυπτο λατρεύουν, το οποίο περιέχει φακές, τηγανητά κρεμμύδια, κοφτά ζυμαρικά, ξίδι και shatta, μια σάλτσα ντομάτα τσίλι. Το προτιμούν σπιτικό, αλλά και έτοιμο, αφού πωλείται ως street food σε διάφορα σημεία της χώρας.

Πηγή: ClickAtLife

Δείτε επίσης