Βασιλόπιτα…. από τον σεφ Γιώργο Τσούλη

απο Cyclades Open
Βασιλόπιτα.... από τον σεφ Γιώργο Τσούλη

Μια υπέροχη, μυρωδάτη και πολύ φουσκωτή βασιλόπιτα από τον Σεφ Γιώργο Τσούλη που θα βρείτε στο giorgostsoulis.com, είναι η πρόταση του Cyclades Open για την φετινή βασιλόπιτα, που θα συνοδεύσει γλυκά τα πρώτα μας βήματα στο 2024!

Η ιδανική επιλογή για την πρώτη μέρα του καινούργιου χρόνου!

300 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

6 αυγά, medium

30 ml κονιάκ 

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
1/4 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

120 γρ. χυμό πορτοκάλι

250 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ, πλήρες

600 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

1 πρέζα αλάτι

Για την διακοσμητική σοκολατένια επικάλυψη

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

180 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

1- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C πάνω-κάτω.

2- Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, τη ζάχαρη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά με το φτερό, σε γρήγορη ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ.

3- Καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο.

4- Προσθέτουμε το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές, τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5- Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και χτυπάμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθεί και πάλι το μείγμα. Έπειτα, με την σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, καθαρίζουμε το φτερό και τα τοιχώματα του κάδου από τη ζύμη.

6- Βουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 30 εκ. και προσθέτουμε μια λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα μέσα στη φόρμα, προσέχοντας να είναι λίγο πιο φουσκωτό στις άκρες.

7- Αν θέλουμε, προσθέτουμε το φλουρί και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει.

8- Αφαιρούμε τη βασιλόπιτα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά πάνω σε μια σχάρα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε είτε να πασπαλίσουμε την βασιλόπιτα με άχνη ζάχαρη είτε να συνεχίσουμε με την επικάλυψη.

9- Για την διακοσμητική σοκολατένια επικάλυψη: Απλώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα ομοιόμορφα στην επιφάνεια της βασιλόπιτας. Με την λευκή σοκολάτα, δημιουργούμε παράλληλες γραμμές πάνω από τη κουβερτούρα. Σέρνουμε ένα μαχαίρι κάθετα, από την μια πλευρά της βασιλόπιτας μέχρι την άλλη, για να δημιουργήσουμε σχηματάκια και σερβίρουμε.

Και του χρόνου!

Συμβουλή του σεφ: Αλευρώνετε το φλουρί για να μην καθίσει στον πάτο

Για να δείτε το βίντεο με την συνταγή πατήστε ΕΔΩ

Φωτογραφία: giorgostsoulis.com

Δείτε επίσης