Γιώργος Καραμέρος: «Αν ισοπεδωθούν όλα στο νησί, τότε θα είναι αργά για όλους και όλα»

Μια εκπομπή του Aegean Voice 107,5

απο Cyclades Open

Στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή Στο βάθος κήπος με την Ειρήνη Προμπονά φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή το εξώδικο που έλαβε η εφημερίδα «Κυκλαδική» από τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την καταπάτηση της Αλυκής Νάξου (Λαγκούνα) που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και  Καταφύγιο Άγριας Ζωής.

Μέσα σε λιγότερο από 18 λεπτά  ο κ. Καραμέρος κάνει στην πραγματικότητα την ακτινογραφία της σύγχρονης κατάστασης που βιώνουμε ως χώρα, με «στρατηγικές» επενδύσεις που γίνονται μέσα σε προστατευόμενες περιοχές ή χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό, με δρόμους που ανοίγουν παντού, με την τσιμεντοποίηση να επελαύνει, κάθε φυσικό κάλλος να συρρικνώνεται και με τον πρωτογενή τομέα να εξαφανίζεται.

Ως τακτικός επισκέπτης της Νάξου γνωρίζει πολύ καλά τη Νάξο και την ομορφιά της και μας επισημαίνει  τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη ανάπτυξη και την αδιαφορία, όχι μόνο  της κεντρικής κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά από την αδιαφορία όλων μας για τα κακώς κείμενα.

«Η λαγκούνα πρέπει να προστατευτεί» λέει ο κ. Καραμέρος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, όχι μόνο για τη Νάξο, αλλά  τις Κυκλάδες γενικότερα, όπου η τουριστικοποίηση, όπως έχει συμβεί και αλλού,  θα φέρει  ίσως και συντομότερα απ’ όσο φανταζόμαστε, την ερημοποίηση.

Ο Γιώργος Καραμέρος είναι δημοσιογράφος και από το 2014 μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πρασίνων. Εκλέχθηκε αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Αθηνών στην Περιφέρεια Αττικής το 2014 και από 2019 είναι δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αμαρουσίου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

.

Διαβάστε στο Cyclades Open

Πρώτο μέρος

Το Τσιφλικάτο της Νάξου- Όταν ο δήμος αποφασίζει πως ο νόμος είναι εμπόδιο και τον παρακάμπτει α λα καρτ

Δεύτερο μέρος

Λαγκούνα-Καταφύγιο Άγριας Ζωής: Μετά το παράνομο άνοιγμα του δρόμου ξεφύτρωσαν ενημερωτικές ταμπέλες που να…. βολεύουν όσους παρκάρουν

Τρίτο μέρος

Παράνομες οι παραπλανητικές “ενημερωτικές” πινακίδες στην Λαγκούνα (ΚΑΖ)-Πρέπει να απομακρυνθούν

Τέταρτο μέρος

Νάξος-Καταφύγιο Άγριας Ζωής: Το…. “μυστήριο” της Λαγκούνας αποκαλύπτεται! 

Πέμπτο μέρος

Αλυκή Νάξου : Τελικά το κράτος ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ…. “νομικό κενό” στην Λαγκούνα! Αντιθέτως μάλιστα…

Έκτο μέρος

Αλυκή Νάξου (Λαγκούνα): Αντί να αποκατασταθεί η νομιμότητα, ο δήμος στέλνει εξώδικο και απειλεί με μηνύσεις!

Διαβάστε ακόμα:

Η καταπάτηση του υδροβιότοπου στη Λαγκούνα στην “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αλυκή – “Καταφύγιο” Άγριας Ζωής

Νάξος-Καταφύγιο Άγριας Ζωής-Μια ιστορία με θλιμμένο τέλος

Ορνιθολογική Εταιρεία: Όχι στην ποινικοποίηση του περιβαλλοντικού ρεπορτάζ

Για τη Νάξο με αγάπη

.

«Στρατηγικές αγωγές» – SLAPPs για τη φίμωση των δημοσιογράφων

Δείτε επίσης